Hjælp til den gode ansøgning - hvordan skriver man en ansøgning?

Er der et facit på ”den gode ansøgning”, eller hvordan definerer man en motiveret ansøgning i dag?

I denne tekst vil vi gennemgå nogle effektive, men simple punkter til, hvordan man skriver en motiveret ansøgning, og hvordan du får din kommende arbejdsgivers opmærksomhed. Vi finder frem til den gode jobansøgning med nogle få tips og tricks fra vores erfarende konsulenter, der altid står klar med hjælp til din motiverede jobansøgning. Du skulle jo gerne skille dig ud i bunken af jobansøgere.

Ved at benytte dig af nedenstående punkter kan du sagtens selv give dig i kast med at få skrevet gode ansøgninger.

Jobansøgningen kan stort set deles op i flere dele. Start altid din ansøgning med en god og fængende overskrift. Ved at skabe opmærksomhed omkring din person allerede i din overskrift, har du modtagerens interesse med det samme. Du kan hente inspiration til din overskrift fra stillingsopslaget; læs den igennem, og se hvad de leder efter i en medarbejder. Du skal for alt i verden undgå overbrugte formuleringer som fx ”Jeg søger jobbet som xx”. Dette ved den potentielle arbejdsgiver godt - prøv at sætte dig i modtagerens sted.

Næste punkt er at få din motivation for at søge netop denne stilling, til at skinne igennem. Du skal igen prøve at fange deres opmærksomhed og give den gældende person lyst til at læse hele din ansøgning igennem. Beskriv hvordan du har tænkt dig at gøre en forskel hos den pågældende virksomhed. Husk at sætte dig godt ind i hvad er det for et firma, du søger stillingen hos og hvad kan du specifikt bidrage med. Gør det gerne meget tydeligt hvad denne arbejdsplads får ud af at ansætte dig, og lad hver med at fokusere så meget på hvad du individuelt ønsker at få ud af det. Dette er nemlig alt sammen noget man senere kan komme ind på til en eventuel jobsamtale.

Det der virkelig skal fylde noget i din jobansøgning er din personlighed og især din faglighed, det er her du rigtig skal sælge dig selv. Find en sammenhæng mellem de kompetencer du besidder, samt de opgaver denne arbejdsplads gerne vil have løst med en ny medarbejder. Du kan fx komme med relevante eksempler på, hvad du tidligere har bidraget med. Lad dog hver med at remse alle dine kompetencer op, du eventuelt har skrevet i dit cv. Vælg med omhu de kompetencer som du mener virksomheden har brug for i deres situation. Sælg dig selv og husk også dine personlige kompetencer. I de fleste stillinger søger de efter en kollega, og det skulle gerne fremgå at du er en hold spiller og en god arbejdsfælle. OBS, i stedet for at liste en masse tillægsord omkring din person, brug da gerne positive eksempler fra dit tidligere virke. Der skal skabes billeder i hovedet på personen der læser denne gode motiveret ansøgning.

Til sidst men ikke mindst skal det hele rundes af med en kort afslutning, hvor du gerne må henlede frem til en eventuel jobsamtale. Dette kan gøres på mange måde, læs mellem linjerne i jobopslaget hvor frisk din afslutning skal være. Det kunne være et svar til en HR-afdeling i et stort firma ”Jeg ser frem til at høre fra jer, hvis i ønsker yderligere oplysninger”. Hvor i mod hvis man søger i en børnehave, kunne afslutningen på din gode jobansøgning være ”Jeg ser frem til at hilse på alle børnene, og se jeres nye legeplads”.

FOR ALLE ANSØGNINGERNE GÆLDER

  • Arbejdsgiveren leder først og fremmest efter en, der kan løse opgaven.
  • Giv derfor et godt indtryk ved dels at vise, at du forstår, hvad jobbet indebærer, og hvor I skal hen sammen. Forklar hvordan du vil løse opgaverne med dit kendskab til området.
  • Fokusér på det, du vil tilføre til arbejdspladsen, og hvordan du har tænkt dig at opnå det.
  • Hold igen med lange beskrivelser af hvad du tidligere har arbejdet med. Det kan arbejdsgiveren læse om i cv’et.
  • Udnyt pladsen i ansøgningen til at beskrive, hvordan du vil sætte dit præg på den stilling, du søger. Det skal være klart, hvad de får, hvis de ansætter dig frem for en anden.
  • Spørg dig selv: Hvad ville jeg gøre for virksomheden, hvis jeg startede i morgen.

Hvad kan Coverletter hjælpe med?


hvordan skriver man en ansøgning