CV - Curriculum Vitae - Professionelt CV

Hvor vigtigt er dit CV, og hvordan skriver man et professionelt CV?

Når du skal søge en stilling er et veludformet CV helt uundværligt. Dit CV og din jobansøgning er oftest den eneste kontakt, du har med virksomheden, du søger job hos, og derfor er det yderst vigtigt, at især dit CV er overskueligt, professionelt og lige til at gå til. Du kan med få midler hjælpe dig selv og en potentiel arbejdsgiver med et godt, struktureret CV. Størstedelen af virksomheder, der rekrutterer medarbejdere, bruger mange gange ikke mere end 30 sekunder på at gennemgå dit CV og herudfra vurdere, om du skal kaldes til samtale. Husk derfor på vigtigheden af førstehåndsindtrykket, når man ser på dit CV. Du har måske kun denne ene chance for at skabe et godt indtryk. Der findes mange tips og hundredevis af eksempler på, hvordan et CV kan se ud, men det vigtigste er, at det skal være et dokument, der altid er i forandring, der skal skræddersyes og målrettes mod de konkrete jobs, du søger.

Opsætning af dit personlige CV

Når du skal lave et helt nyt CV fra bunden, skal det gerne indeholde alle relevante punkter. Dette kunne blandt andet være din uddannelse, erhvervserfaring, sprogkompetancer og andre personlige/jobrelevante kvalifikationer. Det skal opsættes, så det gerne fremstår så overskueligt som muligt og på et professionelt niveau, ud fra hvilken stilling du søger. Husk, at hvis du benytter dig af CV skabeloner fra internettet, er det ikke nødvendigvis sikkert, at alle punkter er relevante for dig at udfylde. Det er f.eks. ikke nødvendigt at beskrive dine store madlavningskompetencer, hvis du søger et job i en bank. Når du laver et CV, skal du altid huske at have et opdateret og velligende billede. Det er ikke nødvendigt at have et billede på sin ansøgning.

Så for at opsumere er her nogle gode råd til at lave CV’et, som får dig indkaldt til jobsamtalen. Skriv en kort, men progressiv profiltekst på ca. 7 linjer, hvor du beskriver din motivation og bedste kvalifikationer, så det matcher det, de søger efter i deres stillingsopslag. Ydermere beskriv relevante erhvervserfaringer, kurser og uddannelser, og start med det, der er nyest, og som du finder mest passende, da dette bliver læst først. Benyt et professionelt og vellignende billede til dit CV - det skulle også gerne egne sig til at blive printet i sort/hvid. Til sidst, men ikke mindst, hold dit CV kort og overskueligt, max 2-3 sider. Dette er eksempler, der virker og vil give dig et effektivt CV.

Når du sender dit CV, skal du altid gøre dette i PDF-format, med mindre der er krav om andet i jobannoncen. På denne måde sørger du for, at dit CV ser ens ud på alle enheder og i alle styresystemer. Du kan derfor lave dit CV i ethvert tekstbehandlingsprogram, du skal blot huske at gemme dit CV som PDF.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Nu har vi talt om, hvad et godt CV skal indeholde, og vi håber, du kan lade dig inspirere til at få skabt et overskueligt CV. Hos Coverletter.dk hjælper vi dig godt på vej med CV, jobansøgninger og gode råd til hele processen. Som kunde hos os får du muligheden for at få konstruktiv feedback på dine nuværende ansøgninger og dit CV. Vi yder nemlig gerne professionel sparring på det CV og den jobansøgning, som du sikkert har i forvejen.

Vi tilbyder ligeledes at udarbejde dit CV fra bunden. Her sørger vi for at skabe overblik, og vi anvender et professionelt, grafisk design. På den måde er dit CV lige til at gå til for en potentiel arbejdsgiver. Alle vores CV bliver lavet i et internationalt betalingsprogram til formålet, og vi har adgang til mange forskellige designs, alt efter hvilken stilling, der søges. Hvert CV bliver oparbejdet fra bunden med udgangspunkt i dit tidligere CV eller erfaringer, og det er lavet, så det kan fungere i alle nyere versioner på tværs af alle enheder.

Kunne du også have brug for lidt hjælp?

Kontakt os gerne allerede i dag og se, hvad vi kan gøre for dig.

Curriculum Vitae - CV

Se vores priser her

Coverletter.dk

Klik her