Hvad står CV for og hvad er et cv?

Det er en forkortelse for det latinske Curriculum Vitae eller curriculum vitæ, som betyder livsløb. Et CV er et dokument med dine arbejdsmæssige erfaringer, dine kurser og uddannelser og dine personlige og ikke mindst faglige kompetencer. Hensigten med et CV er at modtageren, typisk en potentiel arbejdsgiver, kan danne sig et hurtigt overblik over, hvem du er. Dit CV skal derfor gerne være nemt og hurtigt at overskue og ikke skabe for meget forvirring.

CV'et og din jobansøgning udgør tilsammen det materiale, du skal bruge i din jobsøgning. Men CV'et skal faktisk kunne stå helt for sig selv. Det er fordi, størstedelen af de danske arbejdsgivere læser dette igennem som det første og laver allerede her en grovsortering i de ansøgere, der har søgt stillingen. Ligeledes, hvis du fx søger en uopfordret stilling, skal CV'et også kunne stå alene. Vi er derfor altid fortalere for, at du lægger mange kræfter i at få udarbejdet et stabilt og determineret CV hver eneste gang, du skal søge et nyt job.

Husk, at du fra gang til gang vælger de kompetencer og oplysninger, der er essentielle i forhold til den stilling, du gerne vil søge, og at det har relevans for det, der står beskrevet i stillingsopslaget eller i jobbeskrivelsen. Idéen er, at du derfor med rette lige så godt kan starte forfra og udforme et nyt CV, hver gang du opsøger nye jobs. Det er meget betydningsfuldt, at indholdet i dit CV harmonerer med jobbet og den virksomheds mål og visioner. Derfor kan du med stor fordel pointere eller neddrosle dine kompetencer og erhvervserfaringer fra stilling til stilling. Vi siger altid, at jo mere målrettet dit CV er, des større er chancen for, at du bliver kaldt til en jobsamtale.

Her er et rigtigt godt eksempel: Forlanger virksomheden ikke, at du kan et specifikt sprog, eller er det ikke en multinational virksomhed, du ansøger beskæftigelse hos, er det ikke nødvendigt at udpensle dit sprogkunnen i CV'et. Det samme gælder for eksempel også en information om, at du har kørekort til motorcykel, hvis ansættelsen ikke påkræver, at du skal køre motorcykel på arbejdet.

Dette var lidt om, hvad CV står for og nogle gode råd til, hvad et sådant kan indeholde. Har du brug for hjælp til at få set dit CV i sømmende, eller skal vi udarbejde et helt nyt til dig? Så kontakt os allerede i dag, og se hvad vi kan gøre for at hjælpe dig på vej mod drømmejobbet.

Hvad står CV for?

hvad er et cv